Triphala
Triphala Everest Ajurveda Herbata
100g
Właściwości:
TRIPHALA to herbatka ziołowa, suplement diety w formie suszu roślinnego.
Zawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
Opis właściwości niektórych składników:
- Glycyrrhiza glabra wspomaga zdrowe funkcjonowanie jelit u osób wrażliwych.
- Terminalia chebula korzystnie wpływa na oczyszczanie układu żołądkowo-jelitowego.
- Terminalia bellirica korzystnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit.
- Emblica officinalis harmonizuje działanie układu trawiennego. Normalizuje układ odpornościowy flory bakteryjnej.
- Curcuma longa utrzymuje zdrowy komfort układu trawienia.
Składniki: Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń), Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc), Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc); Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-kwiat), Curcuma longa (kurkuma długa-korzeń), Cymbogon citratus (palczatka cytrynowa –liść), Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń), Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon).
Sposób użycia: Zaleca się spożywać do 8 gram produktu dziennie.
Jedną łyżeczkę (miarka) suszu roślinnego tj.: 2 g zalać ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, ciepłą herbatkę spożywać cztery razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Komentarze
Ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy.