Proszek ze skorupek jaj
Proszek ze skorupek jaj 100g
Producent: Rafex
Proszek ze skorupek jaj, zwany również jajczanym proszkiem lub proszkiem z jaj, jest produktem otrzymywanym poprzez suszenie i mielenie skorupek jaj. Skorupki te zawierają wiele składników odżywczych i mogą być używane w różnych celach. Oto kilka właściwości i zastosowań proszku ze skorupek jaj:
-
Źródło wapnia: Skorupki jaj są bogate w wapń, co czyni proszek ze skorupek jaj dobrym źródłem tego składnika odżywczego. Wapń jest niezbędny do zdrowych kości i zębów, a także pełni wiele innych ważnych funkcji w organizmie.
-
Składnik białka: Skorupki jaj zawierają także białko, które może być dodatkowym źródłem białka w diecie. Jest to szczególnie przydatne dla wegetarian i wegan, którzy nie spożywają mięsa.
-
Wspomaganie zdrowia kości: Dzięki obecności wapnia proszek ze skorupek jaj może pomóc w utrzymaniu zdrowych kości i zapobieganiu osteoporozie.
Dzienna porcja 1/2 łyżeczki: Wapń 697 mg (87% dziennego zalecanego spożycia).
Komentarze
Ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy.