Napój ajurwedyjski
Napój ajurwedyjski 100g
Amalaki -młody jęczmień
Suplement diety w formie sypkiej do sporządzenia napoju
składniki : młody jęczmień , amla
Zaleca się spozywać 6g produktu dziennie ( 3 filiżanki) rozpuscic w 250ml ciepłej wody
Hordeum vulgare jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy, witamin i minerałów
Sprzyja dobremu zdrowiu organizmu
Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby i woreczka żółciowego
Magnez przyczynia się do alkalizowania organizmu i jego równowagi elektrolitycznej
Vitamina B6 podtrzymuje prawidłową produkcję czerwonych krwinek
Miód pomaga przenoszenosić żelazo w krwiobiegu
Emblica officinalis ma korzystny wpływ na układ trawienny
Wzmacnia działanie żołądka i przewodu pokarmowego
Vitamina C wspomaga funkcjonowanie naczyń krwionośnych
Przyczynia się do metabolizmu energetycznego
Optymalizuje działania układu odpornościowego
Pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
Zwiększa wchłanianie żelaza
Zmniejsza zmęczenie i wyczerpanie
Suplement diety
Przygotowanie gorących ajurwedyjskich napojów różni się od herbat ziołowych tym, że nie gotuje się ich, a jedynie zaparza. Zmielony proszek nazywany również "churna", spożywa się bezpośrednio w ciepłej cieczy. W przeciwieństwie do napojów instant, w których sztuczne dodatki rozpuszczają proszek przemieniając go w chemiczny roztwór; czyste mieszanki napojów Amalaki to 100% naturalnej jakości RAW, bez jakichkolwiek konserwantów czy sztucznych dodatków. Dlatego drobno zmielony proszek nigdy nie rozpuści się we wodzie. Najcenniejszą rzeczą w napoju jest zmielona mieszanka ziół, którą należy rozmieszać w ciepłej wodzie, dodać łyżeczkę miodu, a następnie wypić całą zawartość. Miód jest stosowany w ajurwedzie jako przewodnik dla ziół, które następnie lepiej wchłaniają się w tkankach organizmu.
Komentarze
Ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy.