Wyszukiwarka
Masz pytanie?

Łodyga wiśni ( ogonki)

Cena:14.00PLN
Netto:11.38PLN(Vat 23%)
Posiadamy na stanie:1
Do koszyka

Szypułki wiśni ( ogonki) 

 

Najwięcej wartości odżywczych posiadają  ogonki. Znajdziemy w nich takie sole mineralne, jak manganmiedź i  potas, a także witaminy (witamina AB2 i C) i mnóstwo antyoksydantów. Ta część wiśni to również źródło antocyjanów o działaniu przeciwutleniającym, przeciwzapalnym, przeciwnowotworowym i przeciwmiażdżycowym. Przygotowany z ogonków wiśni napar to źródło olejków eterycznych i soli potasu, które działają antyobrzękowo, przeciwzapalnie, oczyszczająco i uspokajająco. Regularne picie takiej mikstury obniża poziom cholesterolu, leczy zaparcia, zapobiega infekcjom pęcherza moczowego, działa przeciwbólowo, poprawia trawienie, a także zapobiega zatorom.

 

Sposób przygotowania naparu:
Od umytych wiśni odrywamy szypułki i osuszamy je ręcznikiem. Następnie garść ogonków wrzucamy do 1 litra wrzącej wody. Gotujemy je przez ok. 10 minut, po czym pozostawiamy pod przykryciem na całą noc. Gotowy napar należy pić 2 razy dziennie (najlepiej rano i wieczorem) w porcjach po 100 ml.

 

Komentarze

Komentarze nie muszą być potwierdzane zakupem.
Ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy.
Komentarz
Ocena: