herbata starosłowiańska
Herbata starosłowiańska pradawna herbata przodków
Herbatka powstała z najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych ekologicznych ziół, które w podobnym składzie przez wiele wieków były ulubionym napojem Słowian. Wierzbówka przyczynia się do utrzymania dobrego samopoczucia psychicznego i fizycznego, macierzanka usprawnia trawienie, a owoc róży wspomaga odporność organizmu.
Ulubiona herbata wszystkich Słowian
Herbatki o podobnym składzie przez wiele wieków były ulubionym napojem Słowian. Są one sporządzane i pite do dzisiejszego dnia w niektórych okolicach Polski Wschodniej. Według literatury podstawowym składnikiem zawartym w tej herbatce jest ziele kiprzycy, które w smaku przypomina najlepsze herbaty zielone. Mieszanka ta przeciwdziała bólom głowy, migrenom, reguluje działanie układu pokarmowego i moczowego, ogólnie wzmacnia organizm. Herbatka jest bardzo bogata w minerały i witaminy. Z powodzeniem może zastąpić inne codzienne napoje.
Herbata starosłowiańska - jak działa?
- KIPRZYCA - wzmacnia układ odpornościowy, poprawia działanie układu moczowego i płciowego, pozytywnie działa na gospodarkę hormonalną organizmu, pomaga przy bólach i zawrotach głowy
- MACIERZANKA - ma działanie wykrztuśne, odkażające i antyoksydacyjne i przeciwnowotworowe.
- MIODOWNIK MELISOWATY - przeciwdziała także stanom zapalnym w przewodzie pokarmowym, oddziałuje korzystnie na błony śluzowe, redukuje natężenie takich objawów, jak biegunka czy wymioty.
- OWOC RÓŻY - to bogate źródło witaminy C, która wzmacnia odporność organizmu.
- KOCANKA - wspomaga trawienie, działa odtruwająco i moczopędnie. Kocanka działa rozkurczowo, jest stosowana w zapaleniu dróg moczowych, nerwicach żołądka oraz w kamicy żółciowej i po operacjach dróg żółciowych.
Komentarze
Ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy.